service-shape
service-shape

Simptome COVID-19

service

Tuse uscată

Mucoasa bronșică inflamată produce o tuse uscată fără expectorare

service

Febră

Creșterea anormală a temperaturii corpului produsă de hipotalamus

service

Dureri de cap

Durerea de cap poate fi diferită de la o persoană la alta.

Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt febra, oboseala şi tusea uscată. Unii pacienţi ar mai putea să aibă dureri de cap, congestie nazală, dureri în gât sau diaree.

Aceste simptome sunt de obicei uşoare, cu debut treptat. Unele persoane se infectează, dar nu dezvoltă niciun simptom şi nu se simt rău. Majoritatea oamenilor (aproximativ 80 %) se recuperează fără a avea nevoie de tratament special.

Aproximativ 1 din fiecare 6 persoane care suferă de COVID-19 devine grav bolnavă şi prezintă dificultăţi de respiraţie.

Persoanele în vârstă, precum şi cele cu probleme medicale subiacente, cum ar fi hipertensiunea arterială, probleme cardiace sau diabet, sunt mai susceptibile să dezvolte o formă gravă.

Rata mortalității este de aproximativ sau puțin mai puțin de 1%. Cifre mult mai mari au fost vehiculate, dar directorul medical al Regatului Unit, Chris Whitty, este unul dintre cei care consideră că se va dovedi a fi cu 1% sau mai mic. Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a vorbit despre 3.4%, dar cifra sa a fost calculată prin împărțirea numărului de decese la numărul de cazuri confirmate oficial. Știm că există multe cazuri mai ușoare care nu ajung la spital și nu sunt luate în calcul, ceea ce ar reduce rata mortalității semnificativ.

Persoanele cu febră, tuse şi dificultăţi de respiraţie trebuie să solicite asistenţă medicală.

Nu te descurci? Sună la 0372.443.344